pondelok 19. januára 2015

Zubná pasta s príchuťou pelendreku

Ahoj, kočky!

Nie je žiadnym tajomstvom, že najkrajším znakom krásy je žiarivý a zdravý úsmev. Na zuby som bola vždy dosť zaťažená, hoci ma trápili kazmi, ale zubára som sa nikdy nebála. Dobre, trocha áno, no vždy som sa tešila na ten pocit po vyšetrení.
Pred viac ako rokom som sa v oblasti ústnej hygieny začala viac orientovať na prírodné ošetrenie zubov a ústnej dutiny. Vyskúšala som si spraviť domácu zubnú pastu z kokosového oleja, ktorá bola skvelá, urobila som si ju viackrát, ale v tomto smere verím názoru, že pasty treba striedať. Preto skúšam, čo je nové. A hoci pasty sa mi recenzovať nechce (výnimkou boli len tie od Dr. Hauschku, lebo tie si pozornosť rozhodne zaslúžia), povedala som si, že vám niečo nabonzujem aj na jednu Weledu. Hlavne z toho dôvodu, aby ste "nešliapli" vedľa.


Po nechtíkovej zubnej paste som zatúžila po prečítaní jedného príspevku na už neviem ktorom blogu. Bolo tam totiž uvedené, že pasta chutí ako pelendrek. Takže niet o čom, to predsa musím mať. Som predsa dáka "pelendrekyňa". Našla som ju hneď pri prvej návšteve DM a nevedela som sa dočkať začiatku jej používania.


Keď došlo k otvoreniu pasty, potešila som sa hneď pri prvom nádychu. Sľuboval pelendreky (obsahuje fenyklový olej). V ústach som ich aj cítila, a to dosť intenzívne. Preto chcem na to všetkých odporcov týchto čiernych paličiek upozorniť, nemusí to byť pre vás. Lenže aj ja som bola po prvom (a potom ešte párkrát) použití akosi sklamaná. Viem, čo to znamená, keď výrobok, teda aj zubná pasta, nepení a vôbec mi to nevadí, rýchlo som si na to zvykla. Na čo som si však nejaký čas nevedela zvyknúť a prečo som túto pastu striedala s obyčajnou chemickou, je to, že weleďácka pelendráčka sa mi v ústach rozpadla ako keď sa vám pri pečení zrazí krém. Ten pocit drobných rozpadnutých kúskov v ústach bol divný a veľmi nepríjemný. Po čase som konečne prišla na to, ako mu zabrániť - jednoducho som použila väčšie množstvo pasty a najskôr som ju rozotrela po ploche zubov, až potom som ich začala čistiť obvyklým spôsobom.


Teraz sú z nás už kamošky. Zúbky mám po nej pekne čisté, dych je svieži (ale nie tak štipľavo ako po mentolových pastách), ale môže sa stať, že vám po nej bude trocha "brnieť" jazyk. Ja si ho po každom čistení zubov dodatočne prečitím škrabkou na jazyk, čím sa zbavím aj toho "brnivého" pocitu. Momentálne ju už nestriedam s inou pastou, zvykla som si a som spokojná. Ale ako som písala už vyššie, chcela som vás upozorniť, čo sa vám pri používaní tejto pasty môže stať.



Pekný deň!

4 komentáre:

  1. Aj, tak toto nebude nic pre mna... Vsetko na svete, jen ne pendrek:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Je mi jasné, že v pelendrekovej skupine nás veľa nebude...

      Odstrániť
  2. Fuuj tu príchuť neznášam. Vždy keď mi niekto kúpi niečo sladké s pelendrekom tak ho obkušem :)

    http://maddestfashion.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ďalšia antipelendreková...
      No a ja tak túžim po škatuli plnej čiernych pelendrekov. To by bolo ako ocitnúť sa v rajskej záhrade :)

      Odstrániť