streda 30. apríla 2014

Pred spaním si dáme brokoličku z Talianska

Ahoj, kočky!

Pred viac ako mesiacom sa moja pokožka na tvári zbláznila a začala stvárať čudné veci. Príčiny tej zmeny mohli byť rôzne, bolo by ich dokonca dosť, takže ten správnej sa asi už nedopátram. Čo sa však s tou pleťou dialo? Inokedy typická zmiešaná pleť, občas silná a znášanlivá, občas celkom citlivka, sa zrazu, zo dňa na deň, vysušila. Nič mi na nej nedržalo, žiaden mejkap, čo je pre mňa dosť zlé, keďže medzi ľudí rada chodím s krásnou pleťou, a tú bez mejkapu nemám. Nebolo ani ľahké dostať takúto pleť do akého-takého normálu. Poviete si, suchú pleť stačí predsa poriadne nakrémovať, a je po probléme. Nebolo. Pokožka do seba nechcela nič prijať, všetko akoby odpudzovala. Prekvapivo ma v tom čase zachránil krém, ktorý som dovtedy síce používala, no bez nejakého efektu.

BALEA NATURE, NOČNÝ KRÉM S OLEJOM Z BIO BROKOLICOVÝCH SEMIEN

Tento baleácky nočný krém som teda už nejakú dobu používala. Nevedela som si naň však utvoriť žiadny názor, pretože sa mi zdalo, že s pleťou nič nerobí. To by mohlo byť aj dobrým znamením, keby bola pleť vo výbornom stave a krém by ho nezhoršil. Lenže moja pleť má nejaké neduhy, preto hľadám prípravok, ktorý ju trocha "znormalizuje". V stave takejto núdze som brokoličkový krém začala používať v bohatšej vrstve na noc. A moje prekvapenie? Hneď ďalšie ráno bola pleť omnoho pokojnejšia, suché miesta sa zmiernili. Potrebovala som pár takýchto extra dávok (moho to byť okolo 5 nanesení) a pleť sa dostala do stavu, keď som mohla použiť aj mejkap. Teraz si na krém viem utvoriť názor. Je veľmi fajn. Pleť upokojuje, hydratuje, mierne vyživuje. Je určený pre všetky typy pleti, avšak treba si nájsť pre seba najvhodnejšie dávkovanie. Neobsahuje silikóny, parabény, minerálne oleje, či farbivá, zato je až 95 % obsahu prírodného pôvodu. Má príjemnú ľahkú krémovú konzistenciu, aj keď hustejšiu. Krém je balený v tube, takže sa ku koncu už ťažšie vytláča, no aspoň hygienicky. V budúcnosti by som sa aj poobzerala po kompletnom sortimente pleťovky Balea nature, myslím, že stojí za to.
Obsah: tuba 50 ml
Cena: žiaľ, presne si už nepamätám, ale myslím, že okolo 4 eur

Poznáte pleťový rad Balea nature? Máte nejaký osvedčený krém/gél/a pod., ktorý stojí za vyskúšanie?








Pekný deň!

utorok 29. apríla 2014

Šťavnaté líčenie v štýle pin-up

Ahoj, kočky

Zasa až po mesiaci som sa dokopala pripraviť pre vás nejaké líčenie. A bude pekne šťavnaté, také jabĺčkové. Po všetkých tých nudných líčeniach v hnedých tónoch, prípadne výrazných rúžoch a nude looku, je trocha farby na očiach vítaná zmena. Oprášila som teda staršiu limitovanú paletku Dior, ktorá je pre mňa malým klenotom, a vybrala si z nej ten najžiarivejší tieň. Ten som na viečku trocha rozmazala a oko som zvýraznila svojou obľúbenou gélovou linkou Maybelline. Riasy som zvýraznila ďalšou svojou stálicou Wah Wah Woom. Obočie som zľahka dokreslila ceruzkou Givenchy. Pleť mám nalíčenú tým pekelným mejkapom, ktorý som vám už toľko spomínala (hoci na týchto fotkách vyzerá celkom okej). Pod mejkapom je báza Gosh, na ňom zasa nenápadný poprašok púdrom Catrice. Líčka mám pobozkané nádhernou lícenkou YSL (jarná limitka) a pery zasa už pomaly dochádzajúcim rúžom v ceruzke Max Factor.
Pozdáva sa vám takéto farebné líčenie? Máte odvahu líčiť si oči výraznými farbami aj na bežný deň? Ja tú odvahu mám len v prípade, že som oblečená v nejakých neutrálnych farbách, tentokrát čierno-bielo.









TVÁR:
Podkladová báza/Gosh
Mejkap/Rimmel/Stay Matte
Púder/Catrice/Prime and Fine
Lícenka/YSL/Flower Crush Palette

OBOČIE:
Čierna ceruzka/Givenchy

OČI:
Paletka očných tieňov/Dior/LE Garden Edition/441 Garden Pastels
Gélová linka/Maybelline
Riasenka/Look by Bipa/Wah Wah Woom

PERY:
Rúž v ceruzke/Max Factor/Colour Elixir/10 Couture Blush

Pekný deň!

pondelok 28. apríla 2014

Mejkap z horúcich pekiel

Ahoj, kočky!

Iste ste mnohé zvedavé, čo za hrôzostrašný mejkap som to vyskúšala, keď som o ňom stihla napísať už toľko hanlivých viet. Je pondelok, deň, ktorý je väčšine školákom a zamestnaným poslaný priamo z horúcich pekiel, a taký je aj tento mejkap.

RIMMEL, STAY MATTE LIQUID MOUSSE FOUNDATION

Pôvodne som sa chcela kvetnato rozpísať o hrôzach tohto pekelného výrobku, ale nedá sa. Všetko, čo si o ňom myslím je vyjadrené v samotnom názve článku. Napriek tomu, že si myslím, že každý mejkap sa dá nejako doupravovať k obrazu svojmu, tu som asi našla hranice svojej vynaliezavosti. Nech robím čo robím, miešam, šľahám, mixujem, nefunguje to. A ako práve uvažujem, možno aj dovozca zistil, že u nás veľa vôd nenamúti, preto ho v drogérkach ponúkajú za smiešne ceny už od necelých 3 eur.
Konkrétne ide o toto:
Mejkap má našľahanú penovú textúru - sedí.
Mejkap má ľahkú konzistenciu - nesedí.
Pleť je zmatnená - sedí.
Penová textúra sama o sebe predznamenáva, že mejkap bude zmatňujúci, určený najmä pre mastnú a zmiešanú pleť. To je všetko pekná, lenže tá pena je tak pevná a ťažká, že na tvár si nanesiete doslova omietku a nerozmažete ju dostratena, ani keby ste pleť šúchali šmirgľom. Zdalo by sa, že už preháňam, no to v žiadnom prípade. Nepatrím k tým, kto by bol schopný kozmetiku len tak vyhodiť bez toho, aby sa aspoň nepokúsil nejako s ňou zaexperimentovať. V prípade mejkapu Stay Matte som experimentovala až-až. Skúšala som ho najprv zmiešať len s tekutým mejkapom, aby som rozbila tú tvrdú penovú textúru. Nepomohlo, efekt masky bol stále viditeľný. (Zabudla som spomenúť odtieň, č. 103 True Ivory - odtieň, ktorý mi pri mejkapoch Rimmel vždy sedel dokonale (a to som tých rimmeláckych mejkapov vyskúšala fakt dosť), mi tentokrát nesadol vôbec.) Skúšala som ho zmiešať s denným krémom, nepomohlo, zmixovala som s ním skoro všetky mejkapy, ktoré mám. Nič nepomáha, ten blázon sa cez všetko dostane, akoby to do seba vstrebe a na pleti je len tá strašná fasáda. Ani ten zmatňujúci efekt za nič nestojí. Priznám sa, nesledovala som to až tak pozorne, ale myslím, že už aj po dvoch hodinách od nanesenia sa mi leskne čelo.
Radím vám dobre: ruky preč od tohto pekelníka!!!








Všimnite si tie šupinky, ktorá mám na pleti. To je on, pekelník!

Pri korienkoch vlasov sa mi usadil ako lupiny, bolo to hrozné a nevedela som ho ani rozmazať, ani ho odtiaľ vyčesať.
Máte s týmto mejkapom skúsenosť? Ja viem, že sú dievčatá, ktorým vyhovuje, takže berte recenziu ako subjektívny postoj, ale poviem vám, niečo tak hrozné som ešte nemala :(

Pekný deň!

nedeľa 27. apríla 2014

Balea Hyaluron booster

Ahoj, kočky!

Po viac-menej dovolenkovom týždni, keď som si mohla užiť trocha voľna, zašportovať, urobiť niečo dobré a v neposlednom rade vybaviť pár úradných záležitostí, pokúšam sa preladiť do módu aktívnej blogerky a pripraviť vám cez týždeň štedrú dávku článkov. Svetlo sveta by mala uzrieť už avizovaná recenzia na "diabolský" mejkap, dokonca aj nejaké farebnejšie líčenie. Dlhodobo mám rozpracovaných niekoľko recenzií, medzi ktorými je aj tá dnešná.

BALEA, BEAUTY EFFECT HYALURON BOOSTER

Pleťové séra mám dosť rada. Začalo to asi pred 3 rokmi niveáckym sérom s Q10 a s viditeľným účinkom. Naozaj pleť vyhladzovalo a akosi okrášľovalo. Patrím však k tým bádateľkám, ktoré chcú dať šancu väčšine dostupných beauty-prkotín, tak som poškuľovala po regáloch drogérií ďalej. Na toto baleácke sérum ma doviedol nejaký blog, v ktorom bolo dosť vychvaľované. Viac mi nebolo treba, sérum som si už spokojne niesla v ekologickej taške domov. Zvláštne, že som sa až tak nehrnula do jeho testovania. Je možné, že som doň vkladala veľké nádeje, tak som ho chcela riadne užiť a pozorovať jeho účinky.
Znova chcem zdôrazniť, že napriek veku nemám skoro žiadne vrásky, iba také jemnučké pod očami, preto nemôžem zodpovedne zhodnotiť účinnosť séra pri vypĺňaní vrások. V ostatných smeroch vám aspoň opíšem všetky moje zistenia pri jeho používaní.
Balenie séra vyzerá veľmi pekne a milo. Po rozbalení papierovej škatuľky si z nej vytiahnete celkom chudučkú fľaštičku s prazvláštnym a mne dodnes nepochopiteľným aplikátorom (detailnejšie foto nižšie). Zrejme by som si ním mala sérum do pleti vmasírovať, ale to mi príde dosť divné, pretože tak by sa mi to sérum aj s baktériami z pokožky vracalo naspäť do obalu. Nanášala som si ho preto klasicky na chrbát ruky a odtiaľ prstami rozotrela po tvári. Na jednu aplikáciu som aplikátor stlačila 1 a pol krát, jedno stlačenie sa mi zdalo byť málo. Konzistenciou je sérum číry gél a až pri ňom som zistila, že takáto konzistencia mi až tak nevyhovuje. Vadí mi tam trocha ten lepkavý pocit, ktorý po sebe gél na pokožke zanecháva. Ten, samozrejme, po krátkom čase zmizne, ale aj tak mi to nie je veľmi príjemné. Po nanesení séra môžete použiť obľúbný denný alebo nočný krém, podľa toho, kedy ho budete používať. Ja som ho spočiatku používala na noc, ale v poslednom čase sa mi viac osvedčilo ako podklad pod mejkap, keďže sérum dočasne pleť naozaj jemne vyhladí. Nie je však kompatibilné so všetkými druhmi mejkapu - pod penovým sa mi pri nanášaní začalo zhlukovať a opadávať, preto je lepšie použiť mejkap tekutejšej konzistencie. Sérum má zabraňovať strate vlhkosti pleti, čo môžem potvrdiť len čiastočne. Pred viac ako mesiacom sa mi dosť zhoršila pleť, tam, kde ju mám normálne mastnejšiu, sa mi začali tvoriť suché miesta. Vtedy ma sérum dosť zradilo a nemalo na pleť žiaden účinok. Keď sa mi pleť dala do poriadku, zdá sa mi, že v nej sérum udržuje aký-taký balans. A to je asi všetko. V mojom prípade určite nejde o zázračný prostriedok za málo peňaní, ale aj tak mu nehovorím nie. Je dokonca možné, že si ho znova kúpim. Preventívne. Moje odporúčanie na záver je také, že by ste ho mali vyskúšať, ak chcete svojej pleti dopriať niečo naviac a samy zistiť, aké účinky bude mať na vašej pleti. Tie 4 eurá zaň sa vám môžu pekne vyplatiť.
Obsah: 10 ml
Cena: cca. 4 €








Pekný večer!

utorok 22. apríla 2014

Aj Nivea má svoju micelárku

Ahoj, kočky!

Už je to oficiálne. Nivea má svoju micelárku. Pokračuje tak v nabehnutom trende "bez micelárky večer nejdeš spať a ráno nevstaneš". Je to trocha nadnesené, ale tak vidíme to na vlastné oči. Donedávna sme mohli svoju pleť odličovať a dočisťovať micelárnou vodou od Biodermy, z ktorej bola väčšina z nás na kolenách. Dobre, dobre, mali ich aj iné značky, prevažne lekárenské, avšak červená Bioderma bola a je svätým grálom viacerých z nás. U mňa sa síce posunula na druhú priečku, vytlačila ju micelárka L`oréal, ktorá mi skutočne vyhovuje najviac (ale to som ešte nevyskúšala tú od Garnier), to už o mne asi aj viete, ak sledujete mojich každomesačných obľúbencov.
A už ste aj pochopili, že Nivea ma svojou zázračnou vodičkou asi veľmi nepresvedčila...

NIVEA, 3v1 ČISTIACE FLUIDUM S MICELÁRNOU TECHNOLÓGIOU

Hneď to všetko uvediem na správnu cestu, aby som vás nenútila opovrhnúť niečím, čo môže byť vlastne celkom fajn. Výrobky značky Nivea som mala vždy rada. Mám medzi nimi niekoľko odskúšaných vychytávok, ktoré stoja za to. Preto som do tejto micelárky vkladala dosť veľké nádeje a tajne som dúfala, že nájdem svoju top micku. Začalo to, ako inak, už balením, ktoré je mi veľmi sympatické, pôsobí na mňa elegantne i trocha hravo. V predajni ma dokonca hneď upútala akoby hustejšia konzistencia (Bioderma mi príde úplne vodová, L`oréalka i táto Nivea zasa akoby s kvapkou gélu, tak ale na obale je napísané "fluidum"). Takáto hustejšia konzistencia je mi akosi príjemnejšia, vlastne jej podvedome nejako viac dôverujem. Páči sa mi, že voda (fluidum) nie je parfumovaná a je určená na citlivú pleť. Čo každého zrjeme zaujíma najviac, je účinok. Vyrovná sa teda matke všetkých micelárok Bioderme, či mojej obľúbenkyni od L`oréalu? Podľa mňa nie.
Aj keď sa z fľaštičky zbytočne nevylieva a pri nanášaní je na pleti veľmi príjemná, nedokáže je dostatočne vyčistiť. Ešte tak ráno, keď z pleti odstraňujem zvyšky nočného krému alebo oleja, je mojím milým spoločníkom. Večer, keď musím dať z tváre vrstvu mejkapu, nechytá sa. Ak vám nevadí odličovať sa polhodinu a použiť pritom najmenej 5 tampónikov, okej, nečakajte však, že vás zbaví očného mejkapu. Riasenka? No way. Na toto micelárka naozaj nestačí.
Záverečný verdikt teda znie: Micelárna voda (fluidum) Nivea spraví skvelú službu pri čistení pleti, líčidlá však len mierne rozpustí a nemá silu pleť dokonale odlíčiť. Preto nehovorím ani "áno" ani "nie", ale nechávam na vašom rozhodnutí, na aký účel micelárky využijete. Podľa mňa ide o kvalitný výrobok, no ja od podobného produktu očakávam aj jednoduché a dôkladné odstránenie mejkapu.
Obsah: 200 ml
Cena: 3,99 € (kupované v Nemecku)






Videli ste túto micelárku už aj u nás? Pred pár dňami hľadalo zastúpenie spoločnosti na Facebooku testerky, niekto sa prihlásil?

Pekný večer.

pondelok 21. apríla 2014

GA má svoju výherkyňu!

Príjemný večer, kočky!

Mali ste fajn deň? Čo tak si ho ešte trocha spríjemniť. Jedna z vás sa stala výherkyňou v jubilejnej giveaway tohto blogu, preto dúfam, že ju touto správou poteším. Tentokrát som si žrebovanie uľahčila a namiesto lístočkov som využila možnosť generátora. Do GA sa zapojilo 20 čitateliek, čo by sa niekomu mohlo zdať málo, ale mňa teší každá jedna čitateľka, pravidelná i náhodná. Zrejme ste už zvedavé, ktorá z vás to je? Generátor vybral komentár číslo 17, ktorý patril čitateľke Kattiikk :) Blahoželám. 
Ostatným zúčastneným ďakujem za milé a povzbudivé komentáre. Párkrát stema tam upozornili, že by bolo dobré zmeniť dizajn blogu, čo som si vzala k srdcu a pokúsim sa s tým niečo spraviť. Musím sa však priznať, že na začiatku roka som sa o niečo už pokúšala, ale sklamala ma technika (a aj moje zručnosti)…



Pekný večer!

nedeľa 20. apríla 2014

Rúž Caresse

Ahoj, kočky!

Verím, že si všetky užívate pohodu doma alebo s priateľmi, tak dnes vás nebudem trápiť siahodlhými recenziami. Napokon, článok publikujem dosť neskoro. Poznáte to, rodinná návšteva.
Ukážem vám len jeden veľmi príjemný rúž na pery, ktorý som ešte koncom minulého roka vyhrala. Výhra ma veľmi potešila, pretože rúžik mi prišiel v nádhernej fuchsiovej farbe, a ja také teda môžem.

L`oréal, rúž Caresse, 202 Impulsive Fuchsia

V zahraničí som dlhšiu dobu obdivovala lesky a rúže Caresse, len som sa akosi nevedela odhodlať nejaký si kúpiť. Dobre som urobila, pretože na Slovensku som ich po čase našla, dokonca o niekoľko eur lacnejšie. V prvom rade ma zaujali obaly. Ani neviem, či sa mi viac páči balenie rúžu alebo lesku. Odtiene boli v tomto prípade pre mňa druhoradé. Predtým, ako som vyhrala rúž, kúpila som si lesk v nádhernej tmavorialovej farbe, ktorý som dosť nosila v zime (o ňom možno niekedy viac). Rúž sa mi zasa hodí do letného šminkového arzenálu. Odtieň Impulsive Fuchsia je skutočne fuchsiový s modrým podtónom. Je to teda chladný odtieň, ktorý sa mi hodí v každom ročnom období. Prekvapila ma však konzistencia. Nie je to totiž klasický rúž, ako skôr slušne pigmentovaný balzam. Preto pozor, ak by ste si ho kupovali v domnení plne krycieho efektu. Na perách je úplne ľahučký, krásne hydratačný, mne sa páči aj tá farba. Skutočne sa skvele nosí a už vidím, ako si ho v lete budem na pery "patlať" namiesto balzamu.
PS: Ak sa poriadne zapozeráte na predposlednú fotku, dúfam, že sa nezľaknete. Tie fľaky a čudné efekty na tvári mi spôsobil jeden mejkap, ktorý vám čochvíľa predstavím. Preto si tento desivý pohľad uchovajte v nejakej tajnej zásuvke mozgu, aby ste si ho mohli pripomenúť, keby ste mali cestu okolo regála s mejkapom značky... Už už sa to dozviete :)






Pekný deň!

štvrtok 17. apríla 2014

Gosh podkladová báza pod mejkap

Ahoj, kočky!

Práve testujem jeden mejkap, s ktorým si neviem rady. Ide o dosť zvláštny výrobok od značky, ktorá mala mejkapy vždy veľmi kvalitné, preto nechápem, kde spravili "soudruzi z Dederónova" chybu. Práve zúfalá situácia so spomínaným mejkapom ma naviedla zaloviť v mojej zázračnej škatuli plnej kozmetiky (novej alebo práve nepoužívanej) a vytiahnuť odtiaľ podkladovú bázu.

Dodnes si pamätám sitáciu spred skoro piatich rokov, keď som v jednom švajčiarskom supermarkete objavila v stojane značky Maybelline malinkú sklenenú nádobku s transparentným čudom pastovitej konzistencie. Mali tam aj tester. Ďobla som prstom do tej zvláštnej hmoty a drobučkú kvapku som si rozotrela na chrbát ruky. A zažila som mierny šok. Teda dosť veľký šok, lebo som utekala za T. ku kase, aby som mu ukázala, čo sa stalo s mojou pokožkou na ruke. Tá bola zrazu úplne hladká a jemná. T. zostal asi šokovaný zo mňa, lebo mi tú nádobku (ktorú som si prezieravo zobrala zo stojanu, aby bol aj T. v obraze) vzal z ruky a položil k nákupu. Takto som sa stretla s podkladovou bázou pod mejkap. Neskutočne som si ju chránila, vždy som používala len kvapôčku (a vždy to množstvo stačilo na celú tvár) a bola som unesená z efektu. Lenže to balenie malo len 7 ml (!!!), stálo v prepočte asi 10 € a nedalo sa kúpiť na Slovensku (dodnes na u nás nedá kúpiť). Hoci mi báza vydržala dlho, hľadala som náhradu. Po dosť dlhom čase som si vybrala...

GOSH, FOUNDATION PRIMER CLASSIC

Nebola to kúpa po dôkladnom premyslení a prečítaní množstva recenzií. Jedného dňa som sa rozhodla, že už potrebujem bázu. Bolo to (aké prekvapivé!) práve vo chvíli, keď som blúdila parfumérkou. Do oka mi padli dve, vzhľadovo takmer rovnaké bázy dvoch značiek. Rozhodla som sa pre tú známejšiu značku, hoci bolo o pár eur drahšia. Ako je vidieť na fotkách, minula som už pol balenia, čo by mohlo predznamenávať moju spokojnosť s výrobkom. Spočiatku som bázu používala denne pod mejkap a bola som dosť spokojná. Efekt vyhladenia pleti bol viditeľný, hoci nie až tak krásne ako pri báze Maybelline. Nezaznamenala som ani drolenie na pleti pri kontakte s mejkapom. Bolo aj očividné, že mejkap s bázou vydrží dlhšie a pekne sa navzájom dopĺňajú. Toto všetko stále platí, no máme tu aj nejaké ale. Nevyhovuje mi totiž konzistencia. Pre mňa je báza Gosh príliš tekutá, preto ten efekt vyhladenia a výdrže nie je až tak ohromujúci, ako som bola zvyknutá. No a keď si už na tvár naplieskam silikónovú masku, očakávam maximálny efekt, nie iba čiastočný. Všetko ostatné hodnotím pozitívne: jednoduché balenie, praktická pumpička na hygienické a presné dávkovanie (hoci ja ju nestláčam úplne), na tvári sa nedrolí, je neparfumovaná. V poriadku je aj obsah 30 ml a cena cca. 14 €. V mojom prípade určite nejde o výrobok, ktorý si znova kúpim, ale ak hľadáte fajn bázu, táto vám môže vyhovovať. Dokonca si myslím, že je vhodná najmä pre začiatočníčky, ktorým takáto tekutejšia konzistencia bude vyhovovať viac pre jej jednoduchosť zapracovania do pleti.








Používate podkladové bázy pod mejkap? Denne alebo len príležitostne? Máte nejaké tipy na vyskúšanie?

Pekný deň!

streda 16. apríla 2014

Lavera pleťový peeling

Ahoj, kočky!

Recenzné príspevky na blogu sú ako krásna sínusoida - rad pozitívnych recenzií strieda rad negatívnych, a pekne sa nám to tu strieda. V ostatnom čase tu vládli skôr tie pozitívne. Bude to tak aj dnes? A viete prečo? Pretože som objavila jeden veľmi príjemný píling na tvár, ktorý sa stal aj mojím top pílingom. Lebo...

LAVERA, ČISTIACI PLEŤOVÝ PÍLING

Doteraz to bolo s pleťovými pílingami u mňa ťažké. Vlastne od nich ani tak veľa nechcem, len vyčistiť, vyhladiť, osviežiť pleť, zbaviť ju odumretých čiastočiek, rozjasniť. Myslím, že je to presne to portfólio činností, ktoré má každý píling v popise práce. Pri všetkých mnou vyskúšaných predchádzajúcich kúskoch bolo aj všetko okej, dokým som si z drogérie nepriniesla bio-píling. Buďme však nohami na zemi, myslím si, že to, či je píling bio alebo nebio je jedno. Aj tak ho používam len 2 - 3 krát týždenne a na krátku chvíľu. Ide najmä o obrusujúce čiastočky, ktoré majú zabezpečiť vyššie uvedené činnosti.
Prejdem teda k veci. Čistiaci píling Lavera s ginkom a jojobovými perličkami je skvelý. Pri obrusovaní pokožky mojej tváre je taký jemný a súcitný, že nemám pocit, žeby ma chcel zdrať z kože. Jeho zloženie ma nijako nedráždi, neštípe, nevysušuje. Po jeho použití mám pocit jemnejšej pleti, dokonca takej akoby mäkšej. Ohúrili ma jeho drobné čiastočky, ktoré sú už na prvý pohľad príjemné, pretože mi je jasné, že nejde o namleté plasty (ako bolo v prípade pílingu od Vichy a asi aj iných), ale o niečo prirodzenejšie, snáď aj skutočne prírodné. Mne sa páči aj takéto malé balenie (50 ml), hoci to môže niekoho odradiť pri cene cca. 4 - 5 eur. Ja mám menšie balenia rada, lebo dosť často cestujem, takže takto môžem svoje obľúbené kúsky pohodlne transportovať :) Jedinou chybičkou je asi len to, že si musím dávať väčší pozor pri jeho vytláčaní z tuby, lebo skoro vždy mi vytečie viac produktu, ako by som chcela. Skoro som zabudla na jeho vôňu. Hmm, tá je príjemná - svieža, ale nie veľmi výrazná.
Ani neviem, čo viac by som ešte k pílingu pripísala. Viac asi ani netreba, pre mňa je to skutočný obľúbenec.




Pekný deň!