piatok 25. októbra 2013

Novinky od Essence - minirecenzia

Ahoj!

Dlhoplánovaný článok o novinkách v sortimente Essence je konečne na svete. Naozaj konečne, veď od ich uvedenia na trh ubehli skoro dva mesiace. No ale aspoň som ich mohla lepšie otestovať. 
Možno si spomeniete, že som sa na novinky veľmi tešila a plánovala som si z nich dosť veľa kúskov nakúpiť. Ako to však býva, počiatočné nadšenie trocha opadlo. Predsa len, niekedy je rozdiel medzi internetovým obrázkom a realitou v stojane značne odlišný. Preto som si nekúpila krémové očné tiene Sorbet, lak na nechty The green & the grunge, niektoré serepetičky na nail art a lícenku v tyčinke. Avšak, nie je toho málo, čo som si vybrala. 


Začnem niečím, čo ma mimoriadne potešilo, a to rozjasňujúcim púdrom. All-in-one bronzing highlighter, 01 sun light  z kolekcie Sun club ma zaujal na prvý pohľad. Keď som ho v drogérii ovoňala, dostal ma druhýkrát. No a keď som si ho naniesla na ruku, celkom si ma opantal. Hoci nie som svetlý typ, vybrala som si svetlejšiu variantu rozjasňovača (mám totiž v zbierke jeho tmavšieho súrodenca z predchádzajúceho sortimentu, tak som chcela niečo iné). Ako bronzer sa mi však zdá nepoužiteľný, pretože obsahuje obrovské množstvo drobučkých trblietavých čiastočiek. Zato rozjasňovač je výborný, navyše mnohorako použiteľný, lebo z jeho farieb si namiešate odtieň podľa ľubovôle. Jeho textúra je príjemne ľahučká a krásne priľne k pokožke. Vonia sladko ako kokosová sušienka, no cítiť v ňom aj niečo umelé.  To mi nevadí, preváži to aj tak tá sladká vôňa a nevadí mi ani jeho výdrž. Celý deň na tvári nevydrží, postupne sa vytráca, takže je potrebné ho v priebehu dňa obnoviť. Našťastie sa asi nebude rýchlo míňať a za tú nízku cenu to asi nebude nikomu veľmi ľúto. Môžete si ho naniesť kdekoľvek na telo, tvár i oči. Jeho kúpu rozhodne odporúčam. 


Glow, tinted lip balm, 03 brighten up!. Na farbiaci balzam na pery som sa celkom tešila. Zaujal ma predovšetkým obal, ale čakala som aj príjemné vnútro. V podstate mu nemám čo vyčítať, je celkom hydratačný, perám dodá pekný lesk a jemnú farbu. Mne na ňom však akosi nevyhovuje tá jeho textúra. Nemôžem si pomôcť, ale mám z neho pocit, akoby som si na pery nanášala šmalec v tyčinke. Je podľa mňa priveľmi mäkký, tým pádom si ho na pery vždy nanesiem priveľa, čo mi je nepríjemné, takže vzápätí sa toho chcem zbaviť. Zdôrazňujem, že je to len môj subjektívny pocit, mnohým dievčatám vyhovuje a sú s ním spokojné. Tomuto balzamu nehovorím nie, možno si naň časom zvyknem a vám hovorím, že ak vás zaujal, nestojí veľa, skúste, možno nájdete svojho miláčika. Inak, má celkom príjemnú sladko-ovocnú vôňu, hoci dosť umelú a žiadnu chuť (našťastie). 


Rúž, 07 natural beauty. Iste aj vás zaplavila vlna chvály na tento rúž. Zaplavila aj mňa, skoro som sa ňou nechala uniesť, no nejde to. Ja jednoducho taká nadšená nie som. Poďme však pekne po poriadku. Tento rúž je môj úplne prvý od Essence. Nikdy ma nelákalo si nejaký kúpiť, ale keď som zbadala balenie tohto rúžu, musela som ho vyskúšať. Po prvom nanesení som bola uchvátená. Ešte aj druhé a tretie bolo skvelé, lenže potom som si ho asi začala viac uvedomovať a stal sa priemerným rúžom lacnej drogérkovej kategórie. Čo mi na ňom tak vadí? On vlastne nie je zlý, tyčinka je pevná, no v dotyku s perami sa príjemne "roztápa", dobre sa nanáša, má krásnu farbu (všetky farby vyzerajú pekne). Pri tých prvých použitiach sa mi zdal byť aj hydratǎcný, no potom to prišlo. Už krátko po nanesení cítim na perách suchý pocit, keď si rúžom pretriem pery znova, ten pocit sa znásobí. Výdrž má tiež dosť nízku. V konečnom dôsledku ma vlastne nezaujal. Nehovorím však, že by ste ho nemali vyskúšať. Mne nesadol, ostatní ho len chvália, takže šancu na úspech pri ňom rozhodne máte. 


Glossy lipbalm, Apple pie. Toto bude rýchly proces. Parádny vecička v peknom obale s úžasnou náplňou. Maličká tuba s balzamo-leskom na pery je teda poriadna vychytávka. Nesmierne krásne vonia, dokonca má jemnú sladkú chuť a pery okrem krásnej farby pokrýva aj vrstvou starostlivosti. Dokonalý výrobok za smiešnu cenu (ja som ho kúpila za 95 centov). Asi si kúpim všetky, vám odporúčam investovať aspoň do jedného. 


Ceruzka a tieň na oči v 1 Stays no matter what, 07 whipped white frosting. Pri tomto výrobku ma zaujali najmä farby. Musím povedať, že tu mi výrobcovia ulahodili. Napriek tomu som si zadovážila len jednu ceruzku, aj to v tom najnenáročnejšom odtieni, ktorý nie je biely, sle skôr svetlo šampanský. Ceruzka bx msls zvládnuť slzy, vodu i bežný odličovač. Ale áno, slušne odoláva. Na oku sa síce počas dňa veľmi nepatrne zhlukuje, ale na ruke, keď som fotila swatche, vydržala niekoľko umytí rúk i otieranie. Nemám to ešte dostatočne vyskúšané, ale zdá sa, že mi dobre poslúži aj ako podklad pod očné tiene. Stojí za pozornosť. 


Ach, na rad prichádza maskara v krásnom akoby hliníkovom obale s úžasným "bublinkovým" aplikátorom Lashes go wild, volume mascara. Chcete vysvetliť ten povzdych? To preto, že to mohla byť jedna skvelá maskara, keby bola celkom iná. Obal, aplikátor - super, tuš vo vnútri - hrôza. Zrejme tubičky naplnili nejakou starou masou, ktorá je vyschnutá a spraví na riasiach hotovú pohromu. Hrudkuje všetko, čo jej príde do cesty. Už som o nej písala aj osobitný článok, kto má chuť vidieť je v akcii, kliká, ostatní ju jednoducho v obchode odignorujú a všetci budeme spoločne čakať, že výrobca namieša lepšiu kašičku do tohto pekného obalu. 


Sortiment značky bol vo veľkom vynovený aj v oblasti nail artu. Tu si výrobcovia dali záležať, aby neprehliadli žiadny trend. Mohli sme sa teda tešiť na kedejské guličky, glitre, "kožušinku", nálepky, paperprinty, pieskové laky… Keď sa pozriem na moje úlovky, vidím, že som pri výbere bola celkom striedma. Kúpila som si dva laky s pieskovým efektom, s ktorými som veľmi spokojná, najmä s tým nude odtieňom (163 hey, nude!). Ale aj červený (156 me & my lover) je dosť pekný. V blízkej dobe ich uvidíte aj na nechtíkoch. Nálepky - pásiky som si želala už dávno, ale ešte som ich nevyskúšala. Snáď sa k tomu dostanem. Paperprinty som zo stojanu doslova uchmatla, lebo tie boli hneď vybrakované a dlho som sa nevedela dostať k transfer solution. Našťastie som natrafila na bieberovskú limitku, z ktorej som si transfer ukoristila. Paperprinty som už vyskúšala. Ako to dopadlo? Hádajte. (Alebo klikajte.) O olejčeku na nechty sa tu určite onedlho dočítate. Zatiaľ mám z neho dobrý pocit. Tvarovaný štetček na francúzsku manikúru bol pre mňa veľkým lákadlom. Nehodnotím ho ako vychytávku, vyžaduje si trocha času naučit´ sa s ním pracovať. Na vyhodenie rozhodne nie je. 

Ako je to s vami? Dali ste sa nalákať novinkami v sortimente Essence? Čo ste si kúpili a ako ste spokojné?

Prajem všetkým pekný deň!

piatok 18. októbra 2013

Jesenné laky II. - Ružové odtiene

Ahoj!

Druhá várka jesenných nechtíkov prichádza. Tentokrát v krásnych zastretých ružových tónoch, akoby s nádychom sivastej, prípadne fialovej. Pekne ladia s odchádzajúcim opálením.

MISS SPORTY, Lasting Colour č. 485
Na fotke priam svieti, v skutočnosti je o niečo jemnejší. Je to však krásny odtieň ružovej, ktorý nikdy nesklame. Môžu ho nosiť ženy v každom veku. Lak má celkom dobrú výdrž, neporušený vydrží aj 4 dni, kryje v 2 vrstvách, ľahko sa odlakúva.




CATRICE, Ultimate Nudes, 01 Karl Says Trés Chic
Úprimne? Pri prvom nalakovaní týmto lakom som bola mierne sklamaná. Nešlo pritom o sklamanie z produktu, ako z môjho očakávania. Laky Ultimate Nudes mám veľmi rada, neutrálne a prírodné farby sú na bežné nosenie predsa najpoužiteľnejšie, lenže pri tomto laku som čakala omnoho jemnejšiu ružovú. Na nude-ružovú je v ňom podľa mňa priveľa ružovej. Napriek tomu je tá farba veľmi pekná, keby som nečakala viac nude, sklamanie by nenastalo a vy by ste si prečítali len jednu pochvalnú vetu. (Keď sa na lak pozerám na tej tretej fotke, neviem sa vynadívať. Krásny, nie?)




CATRICE, LE Eve in Bloom, C03 Bed of flowers
Ďalší z lakov, na ktoré som si musela troška zvyknúť. Tento lak som si kupovala viac-menej z núdze. Na limitku Eve in Bloom som sa dosť tešila a plánovala som si kúpiť niekoľko vecí, pritom som pôvodne chcela 4 z 5 lakov. Naživo ma však odtiene rýchlo zbrzdili, no ale nechcela som ľutovať, ak by som si nič nekúpila, preto som siahla aspoň po tomto laku a sivej púdrovej ceruzke na oči (mimochodom, je skvelá). Ako sa však občas stáva, počiatočná nedôvera sa zmenila na celkom pevné priateľstvo. Lak sa mi čoraz viac pozdáva. Čo naň poviete vy?




Pekný deň!

štvrtok 17. októbra 2013

A cenu získava... (vyhodnotenie GA)

Ahoj!

Nastal deň, keď sa dozvieme mená prvých výherkýň prvej "rozdávačky" na tomto blogu. Pamätám si, keď som pred viac ako mesiacom nakupovala ceny do GA. Bol to taký príjemný nákup, keď som myslela na to, ako sa niekto výhre poteší. Rozhodla som sa, že spravím dva balíčky s približne rovnakým obsahom. Úprimne musím povedať, že mňa osobne by tieto výrobky potešili. Myslím, že som vybrala veci, ktoré môže využiť každá z nás.
Do GA sa zapojilo 15 dievčat, z ktorých každá splnila podmienky. Výhry boli dve, preto sú aj dve výherkyne. Žrebovanie prebehlo fyzicky, keď sme z lístočkov s číslami vyžrebovali 2. Žreboval môj frajer a takto to vyzeralo:

Takže, balíček č. 1 vyhrala Bernadett Macsóová,
balíček č. 2 poputuje Simone Sašinovej.

Gratulujem, dievčatá!

Pokiaľ výherkyne do týždňa nepošlú adresu na zaslanie výhry, budem žrebovať náhradníčky výhier.

štvrtok 10. októbra 2013

Paperprints od Essence. Ako na ne?

Ahoj!

Ani ja som sa nezdržala a hneď, keď som zbadala v stojane Essence novučké škatuľky s papierovou potlačou na manikúru, kúpila som si dve balenia. Boli posledné, našťastie. Inak by som zobrala asi všetky štyri druhy. Lenže vtedy nemali žiadnu "transfer solution", čiže vodičku na prenos potlače z papierika na necht, a ja som ich chcela čo najskôr vyskúšať, preto som skúsila pár domácich tipov. Konkrétne alpu a alkohol. Nič nefungovalo. Naťukala som preto do vyhľadávača "paperprint manicure essence how to use", tam vždy všetko vedia, iste mi poradia. Neporadili. Väčšinou to veľmi nefungovalo, hoci sa našli šikovnice, ktoré tento typ manikúry zmákli. Jedna z nich to vyskúšala s nejakou mandľovou esenciou, či čo to bolo, a mala celkom pekné výsledky. Mne nefungovalo nič, takže paperprinty putovali na miesto posledného odpočinku. Medzitým som v drogérkach pokukovala po tej zázračnej originálnej vodičke, ale márne. Až som nádohou natrafila na limitku Beauty Beats, v ktorej je zahrnutá aj transfer solution. Okamžite som ju schmatla. Bežím s nou preč, keď v stojane vidím aj balenie pôvodnej vodičky, no ale už mám túto od Biebra :)
Jasné, že som ju hneď vyskúšala...


Motívy vľavo: 04 live laugh love, vpravo: 02 my wild side.
 Motívy sa mi celkom páčia, najmä ten s ľudskými hlavami. V jednom balení (škatuľke) nájdete hneď 6 motívov. Aj keď ich plocha sa na prvý pohľad zdá malá, dá sa spotrebovať všetko bez nejakých strát. Stačí len správne motív nastrihať.

 Postup: Nechty nalakujeme 1 - 2 vrstvami svetlejšieho laku, ktorý necháme poriadne uschnúť. Nastriháme si motívy podľa veľkosti plochy nechtov. Na motív nanesieme transfer solution a touto stranou priložíme k nechtu. Necháme 15 sekúnd pôsobiť, potom papierik z nechta jemne zlúpneme. Na nechte by sa mal objaviť motív.
 Ako vidieť na obrázku, motívy sú na mojich nechtoch neúplné. Tie prázdne miesta vznikli tam, kde bol motív farebný, nie čierny. To ma teda sklamalo. Na druhej strane je potešujúce zistiť, že po prvej neuspokojivej skúsenosti prišiel zvrat a paperprinty vlastne fungujú. Lenže nie celkom podľa očakávaní. Každému je jasné, že takáto "manikúra" je nenositeľná. Keď budem mať viac času, skúsim sa s tým ešte trocha pohrať, ale vyzerá to skôr tak, že som vyhodila peniaze za niečo, čo mi bude zavadzať.
Pripájam ešte jednu fotku, takto som si paperprint s bieberovskou vodičkou robila prvýkrát. Na ukazováku to nevyzerá až tak zle, ale na prostredníku... Takto to dopadne, keď nedodržíte postup a necháte papierik na nechte pridlho (v snahe vytvoriť intenzívnejší odtlačok) - celý vám tam zostane.

Skúšali ste už tento manikúrový zázrak? Aké máte skúsenosti? Budem vďačná za každý postreh.

Pekný deň!

streda 9. októbra 2013

SCHWARZKOPF GOT2BE - PRODUCT REVIEW

Ahoj!

Tretina mesiaca pomaly za nami a na blogu jediný októbrový článok. Hlava plná nápadov, chýba len dostatok odhodlania a síl. Dnes sa vo mne konečne nazbieralo dostatok síl, takže mám článok o vlasových (stylingových) výrobkoch od značky Schwarzkopf. Priznám sa, doteraz mi Schwarzkopf výrobky veľmi nelichotili, tak ani neviem, kde sa u mňa vzalo toľko serepetičiek. Asi to bude tým, že všetky výrobky sú z línie got2be. Zdá sa, že pri tejto línii sa výrobcovia troška vyhrali a okrem zaujímavých obalov ponúkajú aj kvalitu. Got2be sa špecializuje na mladých aktívnych ľudí, ktorí často menia svoj styling, preto vlasy dostávajú zabrať.
Smooth & chic, Anti-frizz lotion
Začneme tým lepším. Toto vyhladzujúce mlieko som si z celej línie kúpila ako prvé. O svojej kvalite ma presvedčilo hneď po pár použitiach. Krásne vyživí suché vlasy, ktoré neelektrizujú a nelietajú. Dá sa použiť aj pred žehlením či féhovaním, pričom vlasy chráni pred vysokými teplotami. Ja ho nepoužívam pred žehlením, na to mám radšej tekuté prípravky, radšej si ho votriem do vlhkých, prípadne aj suchých vlasov, ktoré sú potom hebkejšie. Určite nečakajte, že mlieko vám vyhladí kučeravé vlasy na rovné. Vyhladenie je tu myslené skôr v zmysle vyhladenia povrchu vlasu, nie vyhladenie z kučier na rovné vlasy. Odporúčam ho všetkým ženám, ktoré majú suchšie vlasy - vďaka tomuto mlieku budú hebké, poddajné, prevoňané a nehrozí pocit mastnoty. 

Guardian angel, 220°C heat protection
Tu toho veľa nenapíšem. Jednoducho ochrana je potrebná a kto si žehlí alebo fénuje vlasy bez ochranného spreja (krému) je blázon. Horúce želiezka škodia vlasom viac ako čokoľvek iné, preto ich treba chrániť, chrániť, chrániť. Tento ochranný sprej pekne vonia a dúfam, že vlasy aj chráni. Dúfam preto, že ja si ich často nežehlím ani nefénujem, takže veľmi hodnotiť nemôžem. Berte to skôr ako taký tip odo mňa.

Beach girl, Mermaid look texturizing salt spray
Hm, kto slaný sprej v slepej nádeji vyskúšal, vie. Je to viac-menej blbosť, aj keď... Mne ho odporučila jedna vlasová štylistka, dala som na jej slová, a neviem prečo. Veď odkedy som tento výrobok videla prvýkrát, bola som si istá, že to nebude nič pre mňa. Netvrdím, že nefunguje. Lenže ja mám vlnité/kučeravé vlasy, na ktorých je to nepoužiteľné. Soľný sprej však dostane šancu na reparát na inom type vlasov, tak snáď tam nesklame. Inak, okolo uzáveru sa vytvorila jemnučká vrstva soli, troška lepkavá, ktorá tam vznikla zrejme preto, že som fľaštičku už otvárala :)

Volumania, Big volume push up
Prichádza moja srdcovka! Toto je bomba! Stylingový púder v spreji je jeden úžasný výrobok s najdokonalejšou malinovou vôňou. Chcete vlasom dodať objem? Pretrepať, nastriekať ku korienkom, hotovo. Sprej vlasy pri korienkoch nadvihne, tie pôsobia nadýchane a bohato. Ak vlasy ešte jemne natupírujete, potom do nich vstreknete tento sprej, efekt sa znásobí. A tá vôňa... nastriekala by som sa ním celá. Jednoznačne odporúčam.

Sparkling, Shine styling spray
Posledný mnou vyskúšaný got2be výrobok je lesk v spreji. Ten ma veľmi nepresvedčil o svojich účinkoch. Niežeby bol celkom nanič, ale vlastne je. Keď si ho nastriekam na vlasy, okamžite sa rozžiaria a sú krásne lesklé. Po polhodine však tento efekt už nevidieť. Okrem toho je to vlastne len alkoholová vodička s trochou parfumu, no radšej si neprivoniavajte. Je dosť možné, že by ste aj nafúkali. Výrobok neodporúčam, chcelo by to dlhodobejší efekt a menej alkoholu, ktorý vlasy vysušuje, takže po ňom môžu vyzerať ešte suchšie. Možno by to ocenili slečny s rýchlo sa mastiacimi vlasmi.

Aj keď som s dvoma výrobkami nebola celkom spokojná, línia got2be ma rozhodne zaujala. Obľúbila som si predovšetkým push up púder v spreji a vyhladzujúcu emulziu. Mám suché vlasy, ktoré si vyžadujú veľa starostlivosti, preto na nich ďalšie výrobky nemuseli zanechať ten správny efekt. Môj názor je však taký, že výrobky rozhodne stoja za vyskúšanie. Všetky sú balené po 200 ml a ich cena sa pohybuje okolo 5 eur.

Máte skúsenosti s niektorými stylingovými produktmi got2be? Dajte mi o tom vedieť.

Pekný deň!

piatok 4. októbra 2013

Jesenné laky I. - Neutrálne odtiene

Ahoj!

Nedávno som vymenila najpoužívanejšie letné laky za jesenné, o čom som vám, samozrejme, dala vedieť. Teraz ich chcem jednotlivo nafotiť ako prípadnú inšpiráciu. Začala som neutrálnymi farbami a už ich mám aj na fotkách. Avšak zistila som, že ma to omnoho viac ťahá k tmavým odtieňom, preto asi tieto tri láčiky dlhšie používať nebudem. 

CATRICE, Ultimate Nudes, 06 My Café Au Lait At Nôtre-Dame
Ide o celkom štandardnú "telovku", ktorá nikoho neurazí. V telovom základe sa ukryli teplé ružové a žltkasté odtiene a celkovo sa mi táto farba najviac hodí k slnečným jesenným dňom. Lakuje sa ním dobre, pekne kryje v 2 vrstvách, ale natrafila som na nejako čudne skosený štetček, preto musím pri lakovaní dávať pozor pri koreni nechtov, aby som ho tam naniesla rovnomerne.




ESSENCE, Colour & go, 164 crazy fancy love
Pôvodne som si tento lak nechcela kúpiť. V rýchlosti som si ho však jedného dňa hodila do košíka, a teraz ním lakujem ostošesť. Lenže takéto "menivé" laky nepatria medzi mojich obľúbencov. A ja sa vždy nechám nachytať a kúpim ich. Lak je pekný, hrá stovkami farieb, človek na ňom môže nechať zrak. Najlepšie sa dá definovať ako farba ružového zlata. Na krátkych nechtoch je o ničom, na dlhších je tá hra farieb pútavá. Škoda len, že pri tomto laku mám pocit, že mám nechty staršej panej...




LOOK BY BIPA, Special effect, 10 bronze changer
Napokon tu mám jeden z "wow" lakov vo farbe oleja. Myslela som si, že to bude super lak na slnečné dni, dokým som si nevšimla, aké farby hádže pod mrakom. Žiaľ, tak ho nemám nafotený, ale keď sa pozriete na posledný obrázok, čo za farby ten lak zo seba vydoluje, tak vidíte, ako vyzerá pod zatiahnutou oblohou. Lakovanie s ním je ako rozprávka - skvelá konzistencia, úžasný užší štetček. Stál asi 2 eurá, ale je hoden omnoho viac. Super!






Pekný deň!