streda 31. júla 2013

Ústna hygiena... to nie je len kefka a pasta

Ahoj!

Ak vás nevyľakal názov tohto článku, spravili ste prvý malý krôčik ku krajšiemu úsmevu. Našťastie, hoci som veľkou spotrebiteľkou čaju a skoro každý deň pijem kávu, na farbe mojich zubov sa to nejako zvlášť neprejavuje. A to ma veľmi teší. Takisto ma tešia všetky slová chvály na moje zuby, ktorých som už v živote počula skutočne veľa, dokonca od viacerých zubárov.
Rada by som sa s vami preto podelila o svoje skúsenosti s čistením zubov a ich celkovej starostlivosti. Musím sa vám však rovno priznať, že ako milovníčka sladkostí a ovocia mám aj ja so zubami dosť starostí a látanie týchto chýb som už bolestivo okúsila mnohokrát.
Správna starostlivosť o chrup začína už pri prijímaní potravy. Zubom okrem sladkostí neprospieva ani pričastá konzumácia ovocia, sladených nápojov, vína, či už spomínanej kávy a čaju. Taktiež nie je správne čistiť si zuby hneď po jedle. Nechcem vás tu však zahlcovať informáciami, ktoré už iste viete a ktoré si môžete prečítať na internete a v časopisoch. Radšej sa s vami podelím o vlastné skúsenosti a ukážem vám výrobky, ktoré pri starostlivosti o zuby používam ja.
Minimálne dvakrát do roka navštevujem dentálnu hygieničku a zubnú lekárku. Zubárov som už vystriedala niekoľko, vždy podľa aktuálneho miesta bydliska. Ostatný rok však musím dochádzať stovky kilometrov k zubárke, ktorá sa mojim "tesákom" venuje viac ako ktokoľvek pred ňou. A áno, aj ma to stojí pekné prachy... Vždy pred návštevou zubárky absolvujem príjemnú tortúru u dentálnej hygieničky, ktorá mi zuby skvele pripraví na prípadné zákroky, odstráni zubný kameň a vždy dookola pripomenie správny postup pri čistení zubov a ďasien.
Domáca zubná hygiena predstavuje čistenie zubov aspoň dvakrát denne. Nie je to však len kefka a pasta, ktoré ma pri nej sprevádzajú.


Posledných 6 rokov používam prevažne zubné kefky len jedinej značky - CURAPROX. Začala som ich používať skôr ako trendy vec, ale tak som si na ne zvykla, že ich mám vždy v zásobe. Keďže tvrdé štetinky nie sú k zubom a ďasnám veľmi šetrné, používam verziu ultra soft. Myslím, že každý, kto túto kefku raz vyskúša, bude sa k nej pravidelne vracať.
Dôležitou súčasťou ústnej hygieny je aj očista jazyka. Presne tak, jazyka! Na ňom sa totiž zhromažďuje množstvo baktérií, ktoré treba odstrániť. Na to som niekedy používala zubnú kefku, ale to mi vždy prišlo trocha divné, lebo tak som tie beštie vlastne dostala do kefky a potom asi naspäť do pusy. Odkedy mám však skvelú škrabku na jazyk (CURAPROX), mám aj lepší pocit z tohto úkonu.
(Akosi som pozabudla odfotiť medzizubné kefky, tak si ich, prosím, domyslite. Keďže ich existuje niekoľko veľkostí, najlepšie vám pri ich výbere poradí dentálna hygienička, ktorá vám odporučí vždy správnu veľkosť na každú škáročku medzi zubami.)


Zubné pasty treba striedať. Ja som ich už vystriedala množstvo druhov od rôznych značiek, no niekoľko rokov zostávam verná len značkám ELMEX a SENSODYNE. Kým mi budú vyhovovať, asi nebudem veľmi experimentovať. Raz do týždňa, vždy v nedeľu večer, používam Elmex gél. Ten obsahuje vysoko koncentrovaný fluorid, mineralizuje zubnú sklovinu a používa sa ako bežná zubná pasta. Dokonca po ňom ani netreba veľmi vyplachovať ústa.
Ústnu vodu nepoužívam denne, ani celoročne. Je to skôr záležitosť na etapy. Poradil mi to jeden môj zubár a verím mu, že pri používaní ústnej vody je dobré spraviť si polročnú pauzu. Inú vodu ako LISTERINE Cool citrus nepoužívam. Táto mi vyhovuje najviac.


Zubná (medzizubná) niť. Nutnosť, na ktorú nedám dopustiť. Taktiež som už vyskúšala rôzne značky. Najskôr som mala rada jednu z Lidla, ktorá však už nie je taká, ako bývala, takže never more. Možno sa to nezdá, ale aj dentálnych nití je viacero druhov: voskované, nevoskované, aromatizované, rôzne hrubé, rôzne tvarované. Našťastie som aj v tejto oblasti našla dokonalý výrobok - ELMEX voskovanú zubnú niť. Táto má plochý tvar a úžasne sa s ňou pracuje. Má jemnú mentolovú príchuť. Nedám na ňu dopustiť. Tá druhá niť na obrázku (CURAPROX) bol veľký nákupný omyl. Je veľmi tenká, nedá sa s ňou nič spraviť a hrozí pri nej poranenie porezaním. Možno je dobrá pre niekoho s mimoriadne husto stojacimi zubami, ale podľa mňa je hrozná.


Na záver jedna beauty rada: ak chcete, aby vaše zuby pôsobili o pár odtieňov belšie, noste na perách výrazný rúž s chladným modrým podtónom (červený, cyklámenový, žiarivo ružový). Chladný podtón zvýrazňuje belosť a potláča žltý odtieň.

Viac informácií o zuboch, ústnej hygiene, výbere kefky a podobne nájdete na stránke www.zdravedasna.sk. Toto nie je sponzorovaný článok, ale na tej stránke je naozaj dosť informácií.

Pekný deň! A nezabudnite sa usmievať :)

utorok 30. júla 2013

Leopard attack!

Ahoj!

Máte chuť na manikúru? Čo tak jeden jednoduchý nail art v neutrálnych tónoch? Trocha kultivovaný, trocha vyzývavý. A hoci bude základom "nude", určite nebude nudný.


Áno, áno, ide o ďalšiu obdobu obľúbeného leopardieho vzoru na nechtoch. Ja som sa tentokrát rozhodla pre neónovo-neutrálnu verziu, ktorá sa dá nosiť nielen na párty, ale aj v kancelárii.
Postup je jednoduchý: na celú plochu všetkých nechtov som naniesla jednu vrstvu telového laku Colour & go od Essence. Čítate dobre, len jednu vrstvu a aké skvelé krytie. Ale také parádne boli tie staré laky. Toto je odtieň 70 nude it! Potom som na celú plochu prsteníkov, hornú časť prostredníkov a spodnú časť malíčkov väčším bodkovačom naniesla neónovozelené bodky. Na ne som použila tentokrát novú verziu laku Colour & go v odtieni 138 L.O.L. Všetky bodky som nerovnomerne orámovala čiernym zdobiacim lakom z limitky Tribal Summer, taktiež Essence. Nepoužila som však štetček, ale menší bodkovač. Na záver som nechty pretrela priehľadným lakom, aby sa krásne leskli.





Ja som so svojou manikúrou konečne po dlhšom čase spokojná. A čo vy? Tiež máte občas slabé nechtové chvíľky?

Pekný deň!

Odetá v sladkom kokose

Ahoj!

Nebudeme si kaziť pekný deň, keď si ho môžeme ešte o trocha spríjemniť. Čo poviete na krátku recenziu celkom hodnotného telového mliečka?
Pred pár rokmi som si v DM-ke zvykla kupovať sprchovací gél a telové mlieko s kokosovou vôňou. Tá vôňa bola výrazná a podľa nej ma poznali všetci moji kamaráti. Postupom času som na ne zabudla, kokosovú vôňu som nevyhľadávala, lenže ona si ma znova našla. Najskôr v podobe bio kokosového oleja, zakrátko aj v podobe telového mlieka Balea.
Neprejde deň, aby som sa nenatrela telovým mliekom, krémom alebo olejom. Krémujem sa vlastne po každom sprchovaní, či kúpaní, a keďže sa v lete bežne sprchujem 2 - 3-krát, okrem sprchovacích gélov mám aj vysokú spotrebu kadejakých telových "mazadiel". Tie však musím prispôsobovať potrebám svojej pokožky, ktorá v zime vyžaduje bohaté výživné účinky, v lete skôr ľahkú hydratáciu. Práve telové mlieko s kokosovou arómou vo mne vzbudzuje ten jemný hydratujúci pocit na pokožke. Je to však naozaj tak? Ako sa pokožka cíti po použití tohto mlieka?

Balea, telové mlieko Cocos & Tiareblüte


V prípade tohto výrobku nejde celkom o mlieko, ale skôr o emulziu (je o niečo tekutejšia). Prvé, čo vás po otvorení tuby ohúri, je určite sladká vôňa kokosa, zjemnená vôňou kvietkov tiare. Mlieko je biele a výrobca tvrdí, že neobsahuje žiadne pridané farbivá.
Nanášanie je veľmi jednoduché, pretože mlieko sa rýchlo vstrebáva. Dokonca tak rýchlo, že ak si ho nanesiete naraz na obidve ruky/nohy a najprv ho vmasírujete len do jednej (ruky/nohy), na druhej sa bude rýchlo vytrácať (vpíjať do pokožky). Takáto emulzná konzistencia má však jednu skvelú výhodu - takmer hneď po nakrémovaní sa môžete obliecť a určite nič nezamastíte. Pritom pokožka zostane krásne vláčna. Musím však priznať, že odkedy toto mlieko používam, spozorovala som jednu nepríjemnosť - zarastanie chĺpkov na rukách. Dokopy ich bolo možno 5 - 7, ale bolo mi to nepríjemné a spozorovala som to skutočne len s týmto mliekom. Inak výrobok hodnotím pozitívne a na leto, keď sa veľa sprchujem a moja pleť je normálna, je ako stvorené. V zime by mi bolo určite nedostačujúce, ale vtedy používam iné overené mliečka.



Balenie: 200 ml
Cena: cca 3,00 €
Určenie: normálna pleť
Obsahuje: oleje rastlinného pôvodu, vitamín E

Striedate telové mlieka a krémy podľa ročného obdobia alebo ste verné jednému po celý rok? Považujete telovú kozmetiku Balea za kvalitnú?

Pekný deň!

sobota 27. júla 2013

Catrice - L'Afrique, c'est chic (limitka)

Ahoj!

Opäť sa mi podarilo natrafiť na jednu skvelú limitku od CATRICE. Hoci farebne veľmi nespadá do môjho obľúbeného spektra, nejako ma okúzlila, takže som sa na ňu už tešila. Ale viete, ako to chodí, čím viac sa na niečo tešíte, tým horšie to dopadne. Bude to aj v prípade tejto limitky?

Moja pôvodná predstava bola, že si kúpim minimálne jeden očný tieň, jednu lícenku a všetky laky na nechty. Niee, ten žltý som vlastne nechcela. Prípadne ten červenší rúž. Asi som limitku "vymákla" dosť skoro, lebo všetko ešte mali. Chýbal len červený lak na nechty (C04), ktorý by som si určite vzala. Napokon som sa rozhodla len pre 3 výrobky - lak na nechty, lícenku a očné tiene.


Celá kolekcia je odetá skôr do jesenných teplých farieb, takže aj moje úlovky sú skôr v tlmených odtieňoch. Veľmi ma potešil zlatý očný tieň v kolekcii, pretože taký som si dlho želala. Prejdime však k jednotlivým produktom, ktoré som už na sebe vyskúšala. 

Liquid Metal Eyeshadow, CO2 All real Gold

Ako iste viete, vo vynovenom sortimente Catrice sa majú objaviť revolučné očné tiene, ktorých ochutnávku máme aj v limitke L'Afrique, c'est chic. Ide o metalické tiene so štruktúrou "tekutého kovu". Bola som zvedavá, ako bude táto štruktúra pretavená do očného tieňa. Tu sú moje postrehy: tieň je jemný, nepráši, je maximálne metalický až lesklý. Všetko skvelé vlastnosti. Napriek tomu je potrebné nájsť si vhodný spôsob nanášania, pretože inak veľmi nevynikne. Keď som tieň nanášala aplikátorom alebo štetcom, stal sa z neho nie veľmi výrazný bežný tieň, keď som však namiesto kozmetických pomôcok použila prst a tieň naniesla na podkladovú bázu, úplne sa zmenil, nabral na sýtosti a výdrži.



Na obrázku je tieň bez bázy, tak si ho predstavte ešte tak trikrát výraznejší.


Blush & Bronze, C01 Fresh demand

Lícenku s bronzovačom som si kupovala predovšetkým preto, že je to výrobok typu 2v1 a potrebovala som matný bronzer. Už po prvom použití sa z neho však stal jeden z top produktov mojej šminkovej zbierky. Totálne ma dostala farba lícenky (a), ktorá je v nádhernom staroružovom odtieni s teplým lososovým podtónom. Napriek tomu, že obsahuje jemné zlaté trblietky, ktoré neznášam, na pleti vyzerá úplne prirodzene a bude sa hodiť každému farebnému typu. Je jemne perleťový a dá sa využiť aj ako rozjasňovač lícnych kostí.
Bronzovač ma taktiež milo prekvapil, pretože hoci aj ten obsahuje zlaté trblietky, na pleti ich skoro vôbec nevidno. Ani jeho odtieň nie je veľmi výranzný a tmavý, ale krásne prirodzený a matný. Na obrázku nižšie dávam do pozornosti aj oba podukty zmiešané dokopy, ktoré spolu vytvárajú veľmi pekný matný odtieň. Vysoko musím vyzdvihnúť aj textúru, pretože tá je fantastická - jemnučká, jemnučká, jemnučká. Tento výrobok určite odporúčam zaobstarať si!
a) lícenka, b) bronzovač


Na fotke, ktorá mi veľmi nevyšla, pretože si nejako neviem dobre odfotiť tvár, je kompletné líčenie s použitím obidvoch produktov. Na celé viečka som naniesla podkladovú bázu od Essence. Na pohyblivú časť viečka som naniesla bronzovač, ktorý som rozotrela dostratena, vnútorné viečko som oživila zlatým tieňom. Tu som práve použila penový aplikátor a môžete vidieť, že ním sa dá tieň naniesť len vo veľmi jemnej vrstve. Keď ho však nanesiete prstom, na viečka nanesiete zlato.
Pod lícne kosti a na spánky som jemne naniesla bronzer, ktorý tvár jemne vymodeluje. Lícne kosti sú zvýraznené lícenkou.
Na riasach mám jednu vrstvu riasenky b.pretty, pery som ponechala v prirodzenom odtieni použitím  telového laku na pery (Rimmel, Apocalips 100 Phenomenon) a rúžu v jemnom oranžovom odtieni (Dermacol, Lip Seduction č. 04)


Ultimate Nail Lacquer, C05 L'Orange

Máme tu ďalšie laky s pieskovou štruktúrou. Je to môj druhý pieskový lak v oranžovej farbe, ktorý však vyzerá úplne inak, ako na obrázku. Hoci som si ho v obchode vybrala, veľmi ma nezaujal. Farba síce na nechtoch vyzerá celkom pekne, nie je kričiaca, skôr taká neutrálna, ale je totálne nezaujímavá. Neviem, na základe čoho ju pomenovali "oranžová", keď je to skôr zemitá tehlová farba. Efekt piesku z laku robí viac efekt brúsneho papiera, a to ani nie tak pre jeho drsný povrch, ako pre tú kombináciu farby a pieskového efektu. Ak si lepšie pozriete fľaštičku, lesknú sa v nej pekné zlaté trblietky, ktoré však na nalakovanom nechte môžete márne hľadať, čo je škoda, lebo s nimi by ten lak vyzeral iste zaujímavejšie. Keby som v stojane našla ten červený lak, siahnem po ňom. Tento ma neoslovil.





Na záver pridávam odkaz na stránku Catrice, kde si celú limitku môžete prehliadnuť a posúdiť. Čo si o nej myslíte? Zaujalo vás niečo?

Pekný deň!

štvrtok 25. júla 2013

NOTD - dajte zelenú zelenej

Ahoj!

Priznám sa, po dnešnom namáhavom dni nemám chuť a hlavne silu na dlhé reči, preto vám len ukážem pár fotiek nechtíkov, ktoré žali v uplynulých dvoch dňoch úspechy. Žiaľ, nepodarilo sa mi spraviť im dobré fotky, veľmi som sa ponáhľala, keď som fotila. Ale dúfam, že ako inšpirácia poslúžia.







Použité laky:
Catrice, LE Hip Trip, C02 Green Days (základná farba)
Golden Rose, Jolly Jewels, č. 106 (zdobiaci lak)

Tak čo poviete na túto jednoduchú, ale efektnú manikúru?

Pekný deň!

streda 24. júla 2013

Nečakané nákupy sú najlepšie/NEW IN

Ahoj!

Mám dnes voľajakú písaciu náladu, takže mám pre vás ešte jeden článoček. Tentokrát to sú nákupy, ktoré som dnes vôbec neplánovala, ale pri poobednej prechádzke sa na mňa usmialo niekoľko fešákov.
Všetky veci sú z Rakúska, kde rada nakupujem a dúfam, že aj vám sa budú páčiť tak ako mne.

spodnička/Triumph; sandálky/Tommy Hilfiger
Ako sa tak prechádzame a užívame si horúci deň, zrazu na mňa zo stojanu na ulici niečo zavolá. Je to prekrásna smotanovo biela spodnička, po akej som už dlho túžila. A vlastne ju aj veľmi potrebujem pod šaty, ktoré sú na obrázku nižšie. Spodnička je dokonalá, jemne tvaruje postavu, ale je z neopísateľne príjemného a kvalitného materiálu. Pôvodná cena: 99,90 €. Cena po zľavnení: podržte sa! rovných 20 €!!! Ďakujem, ale dala by som aj viac, hihi, lebo ten materiál je brutálny a je to aj dokonale krásne.
Sandálkam som nemohla odolať, tie na mňa mávali o pár krokov ďalej. Podobné červené mám aj z minuloročnej kolekcie (sú málinko iné), no sú tak pohodlné a na nohách sexy, že som si ich musela kúpiť. V predajni ma potešila cena. Pôvodne stoja 80,00 €, tentokrát však boli v akcii s 30 percentnou zľavou, takže som pri pokladni zaplatila 56,00 €. Lenže predavačka mi povedala, že v mojej veľkosti majú aj tmavomodré... Po dlhooom váhaní som však odišla s béžovými. Modrých topánok mám už naozaj dosť.

šaty s exotickou potlačou/H&M
Tieto exotické šatočky mám už asi 2 týždne, ale ešte som ich na sebe nemala. Potrebovala som pod ne práve takú spodničku, akú som si dnes kúpila. Už sa teším, keď v nich niekam vyrazím.

nail pearls set/b.pretty
Za smiešna 3 eurá som si v Bipe kúpila svoju prvú kaviárovú/perličkovú/bublinkovú sadu na nechty. Obsahuje základný lak v sladkej pudingovo ružovej farbe, fľaštičku s drobnými perličkami (tie sú mimoriadne krásne, také som u žiadnej inej značky zatiaľ nevidela), mini lievik, vďaka ktorému dostanem prebytočné perličky späť do fľašky a celé je to zabalené tak, že mám hneď aj misku, nad ktorou si perličky na nechty nasypem. Dúfam, že čoskoro si túto manikúru spravím, tak sa tešte na fotky.


Rôzne efektové laky nesmú chýbať.

nechtové nálepky/Fing'rs; kozmetické špongie/Look by bipa
Kúpila som si aj pekné nálepky na nechty a trocha ľutujem, že som nevzala viac balení. Špongie na mejkap som zobrala najskôr len kvôli tomu ružovému obalu, ktorý sa mi hodí na nejaké drobnosti do kabelky, ale využijem ich aj pri nail arte.

hydratačná maska, zlupovacia maska, maska proti vráskam/My face
Nakoniec ešte masky na tvár s rôznymi efektmi. Značku My face mám veľmi rada, hoci od nej používam len náplaste na nos. Tie sú však vynikajúce, preto verím, že masky ma nesklamú. Streda (dnes) je môj "maskovací" deň, ale tieto masky budú musieť pár dní počkať, keďže naposledy som sa maskovala včera večer.

Toľko moje neplánované nakupovanie, za ktoré si dnes dávam 1*. No čo, som spokojná :)

Aj vy máte pocit, že najlepšie "vypália" práve tie neplánované nákupy? Čo vám v poslednom období urobilo pri nakupovaní najväčšiu radosť?

Pekný deň!

Púdrovačka

Ahoj!

Po akom produkte z dekoratívnej kozmetiky v lete siahate najčastejšie? Ja po rúži/lesku na pery a púdri. Vlastne pravdivá odpoveď by bola v tomto prípade "po púdri", pretože po "mazátku na pery" siaham najčastejšie v každom ročnom období.
Keďže sa mi akurát míňa jeden púdrik od Max Factor, rozpozerávala som sa po novom. Jasné, že som chcela skúsiť niečo nevyskúšané, pričom do oka mi padol púder od CATRICE, ktorý bol dokonca za polovičnú cenu, pretože v auguste definitívne opúšťa stály sortiment značky. Oplatí sa za ním bežať do drogérie a zaobstarať si ho predtým, ako sa s ním navždy rozlúčime?

SKIN FINISH 020 natural beige

Doteraz som sa po púdroch Catrice veľmi neobzerala, pretože ma akosi odrádzalo jeho balenie. Ale to bola chyba. Keď som púder prvýkrát otvorila, zaujalo ma, že aj tak jednoduchý obal môže byť kvalitný. Priznám sa, že ho rada bezdôvodne otváram a zatváram a neviem sa nabažiť toho dvojfázového sysému (vrchné viečko totiž nevyletí hore ani nespadne dole naraz, ale sa pekne zastaví za 45 stupňovom uhle).



Zaujala ma aj konzistencia púdru, ktorá je jemne krémová. Ak sa čudujete, ako môže byť púder krémový, tak sa skúste zapozerať na fotku nižšie. Keď po ploche púdru prejdem prstom, pekne sa tá krémová štruktúra ukáže.


Napriek tomu ide o plnohodnotný púder, ktorý je nesmierne jemný, čo si zasa môžete pozrieť na obrázku nižšie. Snažila som sa vo vzduchu demonštrovať rozptýlenie jemnučkých čiastočiek púdru. Myslím, že je to trocha vidieť...



Ako sa však púder správa na pleti? Hmm, tu až taký dokonalý nie je. Hoci je púder určený pre všetky typy pleti, ja ho na mastnú pleť neodporúčam, pretože to by ste sa museli púdrovať aspoň raz za hodinu, aby ste sa neleskli. Moja pleť je zmiešaná a po dvoch hodinách si musím prepúdrovať nos, aby som sa neleskla. Čo je však skvelé, čelo sa mi neleskne, tam púder drží pekne. Pri zmiešanej pleti hrozí, že púder vytvorí na lícach (suchších miestach) šupinky, čo však nebol prípad púdru Catrice. Odtieň 020 je síce svetlejší, ale pekne sa prispôsobuje tónu pleti, resp. pekne splynie s mejkapom. Tohto púdru sa určite nemusia báť majiteľky suchej pleti, nemal by im ju vysušovať.
Desať gramov púdru je potrebné spotrebovať do 18 mesiacov, čo by nemal byť pre nikoho problém.
Pre tie, ktoré sa vyznajú, pridávam foto zloženia:


Od augusta sa môžeme tešiť na nové púdriky, o ktorých si môžete viac prečítať na stránke Catrice.


Čo si myslíte o tejto výmene púdrov? Nie je to len starý obsah v novom obale?

Pekný deň!

nedeľa 21. júla 2013

Kozmetické Summer Fail Awards 2013


Ahoj!

Nechcem nikomu kaziť náladu v toto pekné nedeľné popoludnie, ale už pár dní mi niečo hlodá v hlave. A to sklamanie z niekoľkých kozmetických produktov. Sklamanie je o to väčšie, že ide o "vychytávky", na ktoré som sa dlho tešila.
Asi ako väčšina z vás, aj ja radšej zverejňujem pozitívne správy, no tentokrát sa inak nedá. Vyhlasujem teda Kozmetické Summer Fail Awards 2013, s podtitulom Ide to so značkou Essence dolu kopcom? Ide totiž o to, že v tomto letnom vydaní sa objavili len výrobky značky Essence. A vôbec ma to neteší :( :( :(

Summer Fail, 4. miesto:

Ach, ani nechcite vedieť, ako ťažko sa mi toto píše. Žiaľ, musím tu umiestniť tieto 4 prekrásne laky z limitky Me & My ice cream.


Farby sú priam anjelské, aj keď niekto možno namieta, že sú si dosť podobné. Na obrázkoch nižšie vám ukážem, že to tak nie je. Prečo som ich však zaradila do kategórie "fail"? Pretože sa s nimi čudesne lakuje. Z minulosti som mala dobrú skúsenosť z Essence lakmi, ktoré boli práve v takomto balení, lenže tieto ma sklamali. Všetky obsahujú jemný strieborný shimmer, ktorý v lakoch bežne zaručuje rovnomerné rozliatie po nechte, lenže v týchto lakoch to neplatí a vinu dávam štetčeku, ktorý je asi priveľmi tvrdý a pri lakovaní robí v laku obrovské ryhy. Prečo???

01 Ben & Cheries
01 Ben & Cheries
02 Always in my mint
02 Always in my mint
03 Ice, ice baby
03 Ice, ice baby
04 Icylicious
04 Icylicious
Uznajte samy, dokonalé farby, ale tie ryhy...

Summer Fail, 3. miesto:

Tu sa dostalo trio zdobiacich lakov z limitky Tribal summer

01 Aztecs ceremony
Laky sú samy osebe pekné, problém je zasa v aplikátore. Zdobiaci štetček má byť tenký, aby sa s ním ľahko manipulovalo, v tomto prípade je však pritenký a to nie je všetko. Tyčinka, v ktorej je štetček zakotvený, je mu prihrubá, čo spôsobuje, že sa na nej uchytí priveľa laku, ktorý sa pri aplikácii rýchlo zhlukuje do kvapiek, a tie ohrozujú vaše zdobenie. Chcete prebytočný lak otrieť o hrdlo fľaštičky? Nech sa páči, nedarí sa ho otrieť dostatočne. Ja nechápem, čo v tom je.


Summer Fail, 2. miesto:

S podkladovými lakmi od Essence som bola vždy spokojná. Kým som si nekúpila Studio nails Ultra strong nail hardener.



Pokúsila som sa ho použiť dvakrát, ale nejde to. Pri nanesení jednej vrstvy sa do nechtu akoby vpije, pretože nech pozerám ako pozerám, aj po nanesení hrubšej vrstvy mi na nechtoch zostane tenučký povlak. Toto je však jeho lepšia vlastnosť. Ja ho jednoducho nemôžem používať. Už pri otvorení fľaštičky mi totiž brutálne začnú tiecť slzy, lebo ma straaašne štípe v očiach!

Summer Fail, 1. miesto:

Tram-ta-da-dá!!! Predstavujem vám najväčšie kozmetické sklamanie tohto leta. Novinku, na ktorú som sa najviac tešila a od ktorej som očakávala skoro zázraky. Lenže ona nefunguje, je úplne nanič, nevonia, skôr čudne zapácha. Predstavujem vám peniaze vyhodené do vzduchu vo forme "rozžiarujúcich perličiek" z limitky Me & My ice cream.

01 I-CY U
A takto nefungujú:


Sklamalo aj vás v poslednom období niečo z kozmetického sveta? Sem s tým. Nech všetci vieme, od čoho treba dať ruky preč.

Pekný deň!