nedeľa 31. marca 2013

Kajalka


Čierna ceruzka je základom líčenia mnohých žien. Dokonca si myslím, že po riasenke je to najpoužívanejší výrobok dekoratívnej kozmetiky. Poznám niekoľko žien, ktorých denné líčenie je založené len na použití čiernej ceruzky. Orámujú ňou oči a môžu vyraziť.
Ja mám rada farebné a kreatívne líčenie, v ktorom čierna ceruzka ani nemusí hrať úlohu, no keď som zozbierala svoje kajalky zo všetkých kozmetických taštičiek a stojančekov, ukázala sa celkom pekná zbierka.
Tu sú:



1. Ruby Rose (01 Rich Black) - na obrázku zatiaľ nerozbalená, no už som ju stihla vyskúšať. Ceruzka je mäkká, poddajná, ľahko sa s ňou pracuje. Tuha je zabalená v umelohmotnom vysúvateľnom obale, takže ju netreba strúhať. Pigmentácia je dosť silná, netreba veľmi tlačiť na viečko. Žiaľ, pri silnejšom zatlačení sa tuha ľahko zlomí, a keďže jej v balení nie je veľa (cca. 2 cm), rýchlo sa spotrebuje, za to jej strhávam bod. Výborná aj na vnútornú očnú linku.
Moje hodnotenie: 8 bodov z 10

2. Estée Lauder, Artist's Eye Pencil (01 Softsmudge Black) - na pohľad silne pigmentovaná tuha, pri kreslení však ukáže svoju pravú tvár. Tuha je tuhá, nedá sa ňou vykresliť výrazná linka. Dobre poslúži ako doplnková ceruzka pri dymovom líčení, ja ju využívam na dokreslenie obočia. Na vnútornú linku je nepoužiteľná.
Moje hodnotenie: 4 body z 10

3. Givenchy, Magic Khôl (č. 5) - moje veľké sklamanie. Tvrdá tuha, slabá pigmantácia, nedá sa ňou nakresliť žiadna linka, na vnútornú linku absolútne nepoužiteľná. Keby som nemala tmavé vlasy a obočie, na ktoré ju môžem využiť, už by bola dávno v koši.
Moje hodnotenie: 2 body z 10

4. s-he stylezone, Twin Kajal (Done!) - moje veľké prekvapenie. Túto ceruzku by som si nikdy nekúpila, nie je mi sympatická táto značka, nebyť sestry, ktorá ju mala. Vyskúšala som ju, a musela som ju mať. Skvelá mäkká, dobre sa kĺžuca, ľahko strúhateľná kajalka s pridanou hodnotou - na opačnom konci biela dvojička so všetkými spomenutými pozitívami. A obidve strany ľahko použiteľné aj na vnútornej linke oka. Skvelé!
Moje hodnotenie: 10 bodov z 10

5. Max Factor, Kohl Pencil (020 Black) - táto maličká ceruzka je môj cestovný spoločník. Nosím ju v kabelke všade, kam idem. Je to tá pravá ceruzka pre prípad núdze. Rýchlo ňou môžem dokresliť obočie, spraviť linku hore, dole, vnútri oka… Má všetky vlastnosti dobrej kajalky. Snáď by len mohla byť o trošičku mäkšia.
Moje hodnotenie: 9 bodov z 10

6. Estée Lauder, Automatic Eye Pencil Duo (01 Jet Black; náhradná náplň) - škoda, že k tejto tuhe už nemám "telo", ale aj tak na ňu nedám dopustiť. Najlepšia čierna ceruzka, akú som kedy mala. Vynikajúco kreslí, ľahko sa kĺže, skvelo pigmentuje, neláme sa, nedrobí sa, netreba ju strúhať. Najlepšia na vnútornú linku, stačí raz nakresliť. TOP!
Moje hodnotenie: 10 bodov z 10

Rada by som vyriekla nejaký verdikt, no je vidieť, že kajalky je lepšie otestovať na vlastnej koži. V kozmetike už totiž dávno neplatí, že čím je niečo drahšie, tým je to aj lepšie.

Najkrajším mejkapom je aj tak ÚSMEV 😻